Hej och gott nytt år!

Internet är bättre på hostlet här i Banff så jag tänkte dela med mig av lite bilder från mina 9 dagar i Vancouver.

Den olympiska elden brann här under OS för två år sedan. Vår guide sa att man kan hyra den och tända en eld vid “särskilda tillfällen” om man vill. Kommer inte ihåg vad det kostade, men det var dyrt. Väldigt dyrt.

Steam clock i Gastown. Den drivs av ånga (drevs, numera gick den visst på något annat) och låter var 15e minut. Samma guide sa att den byggdes där för att jaga bort uteliggare. Hela fyra gånger lyckades vi se den här klockan av nån anledning. Väldigt spännande klocka med andra ord.


Jag, Sophia och Maria åkte båt till Granville Island där de hade en mysig marknad. Fint att se Vanocuver från vattnet också.


En kväll åkte vi för att se på en Suspention Bridge som tydligen skulle vara häftig. Den ser mesig ut på det här kortet men det var mörkt och svårt att få den att fastna på bild. Det var i alla fall väldigt coolt och eftersom det var mörkt var allting upplyst med miljontals lampor. Kallt var det också.




Hostlet anordnade skridskoåkning en kväll som jag, Maria och Renella hängde med på. Väldigt graciöst åkte vi runt runt runt åt ena hållet. Sen stoppades musiken och vi blev ombedda att åka åt andra hållet. Runt, runt runt…


Vi träffade en glad Norrköpingskille på hostlet. Här firade vi hans 20-årsdag med shots och hamburgare.


Biljardbord är ett måste på ett bra hostel. Sophia var duktig, ändå vann jag och Maria den här matchen på något vänster.


Det blev inte helt oväntat en del fest i Vancouver. Vi bodde på en gata med massa barer och nattklubbar, ändå spenderade vi mest tid här. På hostelbaren. Trevlig plats, trevliga människor!

På en julmarknad stötte jag ihop med ingen mindre än Colbie Smulders. Känd som Robin i How I Met Your Mother. Hon var jättetrevlig och frågade oss om Winnipeg och mycket annat. Kort var hon.


Jag, Maria och Renella åkte till IKEA en dag. Lite Sverigekänsla är skönt när man varit hemifrån några månader. Vi åt köttbullar och köpte sill.

Vancouver sett från Stanley Park. En grymt fin stad med svingod sushi. Här kan jag tänka mig att bo. Jag kommer garanterat åka tillbaka! smiley