Hallå vänner!

Nu har jag landat i Winnipeg och det riktiga syftet med den här bloggen ska äntligen ta fart. Det är nämligen nu som livet som utbytesstudent börjar.

Jag kom hit i torsdags och fick flytta in i lägenheten på andra våningen. Allt går i en tråkig grå/grön/beige färgskala men är i övrigt är riktigt fräsch.

Lägenheten består av…

…ett kök med en (!) kokplatta och mikro…


..två sovrum (det här är mitt, märk väl queensize sängen)…


…och ett badrum.



På fredagen var det dags för Cedarwood Intercultural Retreat vilket är en heldag med utomhusaktiviteter vid en sjö ca 100 km norr om Winnipeg. Tre bussar fulla med utbytesstudenter var vi som åkte så det var massor med olika nationaliteter representerade. Vi blev indelade i grupper och sedan var det aktiviteter såsom beachvolley, kanot, kajak, fotboll, klättring, basket och bad hela dagen.

Min grupp, Tema Nunavut (Kina, Filipinerna, Korea, Mexico, Iran, Brasilien och Sverige)



I slutet av dagen fick varje land visa upp en liten sketch som skulle representera landet. Vi svenskar (6 tjejer) sjöng helan går och dansade “the little frogs” runt en finsk kille som fick spela midsommarstång. Detta var mycket uppskattat och någonting säger mig att “the little frogs” kommer att följa med oss hela terminen.. smiley Allt som allt var det en superhärlig dag!

Nu ska jag springa iväg på BBQ utanför vårt hus! Uppdaterar mer med bilder sen!

Ha det bäst!